L’Associació

L’Associació Jove Orquestra de Ponent va ser fundada i consolidada com associació juvenil l’any 2011 pels joves músics de les terres de Lleida amb la voluntat de formar part d’una orquestra simfònica jove fruit de la pròpia iniciativa.

Comptem amb més d’una seixantena d’intèrprets de les nostres terres i d’altres indrets amb estudis musicals mitjans i superiors.

Ens organitzem de manera assembleària per dur a terme el ple funcionament de l’orquestra i les tasques de l’associació.

L’Orquestra

Des del seu debut la primavera del 2012, sota la batuta del director Agustí López Piñol, la Jove Orquestra de Ponent (la JOP) ofereix concerts periòdics a la ciutat de Cervera i a l’Auditori Enric Granados de Lleida com a formació resident.

També actua puntualment en altres municipis de la província i ha arribat a tocar al Palau de la Música Catalana a Barcelona o poblacions de fora del territori català.

La JOP ha presentat repertoris molt variats, des de concerts totalment clàssics a música de cinema, passant per música llatinoamericana, concerts per a solistes o òpera. Cors, dansaires, cantants, solistes i fins i tot escenografies han compartit escenari amb l’orquestra. El repte de la JOP és seguir reinventant-se per no perdre la confiança que s’ha guanyat entre la població de Ponent, sobretot la més jove.

 

Segueix el Repertori complert, històric de concerts i arxiu de dissenys gràfics

T'agrada la música?

Si vols ser de l’associació i tocar a l’orquestra pots contactar amb nosaltres.

Els nostres valors

Com Associació musical i de gent jove ens marquem uns valors per a que siguin la signa que ens identifiqui allà on toquem.

Jove i per a joves

Un dels nostres principis vertebradors és la voluntat explícita de divulgar la música simfònica entre el jovent amb l’objectiu que l’entenguin i la gaudeixin com nosaltres. Descomptes per a joves al preu de les entrades, col·laboració amb la Universitat de Lleida, propostes musicals i comunicatives fresques, etc… fan que la JOP sigui la formació resident a l’Auditori que més públic jove atreu. A més, pretenem afavorir la formació i el futur professionals de músics i artistes joves.

Organitzem una MasterClass d’Orquestra anual per músics d’arreu, hem ofert l’oportunitat de ser solistes o fins i tot de dirigir l’orquestra a joves talents, hem organitzat un concurs de composició jove, promovem l’elaboració de dissenys gràfics per estudiants d’arts gràfiques o artistes joves de les Terres de Ponent.

Compromís amb la cultura i el territori

Un altre eix fonamental és la imbricació amb la resta d’entitats culturals i juvenils de Ponent. Per això, la JOP forma part del teixit associatiu del territori, sent membre actiu de plataformes com La Sirollada o el Consell Local de la Joventut de Lleida.

Col·laborem estretament amb altres formacions corals i músics de les nostres terres, però també hem treballat amb escoles, institucions i entitats d’altres disciplines artístiques. La nostra implicació amb la societat també es plasma amb una col·laboració anual obligatòria amb alguna entitat del món del voluntariat social.

 

Totes aquestes simbiosis fan que poc a poc la JOP es vagi consolidant com un actor cultural i social important a les nostres terres.

Lucía Marín

Directora titular de la Jove Orquestra de Ponent durant el projecte “Seguim Endavant!”, va néixer a Linares (Jaén), on va iniciar la seva formació musical al Conservatori Professional de Música “Andrés Segovia”.

Continua els estudis de piano amb Pilar Bilbao al Conservatori Superior “Manuel Castillo” de Sevilla, i posteriorment estudia la carrera de Direcció d’Orquestra amb Enrique García Asensio al Centre Superior de Música del País Vasc “Musikene”, fins a finalitzar els seus estudis de direcció als EEUU aconseguint el Master per la Universitat Estatal d’Illinois i el Doctorat per la Universitat de Kentucky.

Més informació

Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre els quals destaquen: Real Acadèmia de Belles Arts de Santa Isabel d’Hongría de Sevilla 2006, XI Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Mestre Ferríz” 2008, Premi “Andaluces del Futuro” 2009, Premi “Jaén Joven” de les Arts de l’Institut Andalús de la Joventut 2014, Fundación Cultura Viva “Mejor Artista Revelación” 2017 i ha estat requerida com a jurat en diferents concursos com el Certamen Internacional de Bandes de Música de València.

Actualment és directora artística del Taller Lírico Loving Opera amb el que porten l’òpera a tots els públics.

Més informació a www.luciamarin.com