Convocatòria de Places Primavera 2023

L’Associació Jove Orquestra de Ponent és una associació juvenil sense ànim de lucre nascuda el 10 de setembre de 2011 de les ganes de fer música que comparteixen joves de les terres de ponent. L’entitat, independent de tota escola o institució, omple un buit que fins ara existia entre l’educació musical i la professionalitat en el nostre territori i en l’àmbit de la música simfònica.

El projecte principal de l’entitat és l’assaig intensiu i preparació de concerts d’una formació musical juvenil i simfònica, la Jove Orquestra de Ponent, sota la batuta del director Antonio Lajara. Durant el projecte de Primavera 2023, la JOP interpretarà les següents obres:

1a part

Don Giovanni, Obertura – W.A. Mozart

Don Giovanni, “Vedrai carino” – W.A. Mozart

La Traviata, Preludi – G. Verdi

Suite de Carmen núm. 1 – G. Bizet

2a part

Il Barbiere di Siviglia, Obertura – Ramon Carnicer

Il Barbiere di Siviglia, “Una voce poco fa” – G. Rossini

Manon Lescaut, Intermezzo – G. Puccini

Pikavaya Dama, Obertura – P.I. Txaikovski

Eugene Onegin, Polonesa – P.I. Txaikovski

Aquestes obres seran interpretades a l’Auditori Enric Granados de Lleida i altres escenaris de les terres de ponent.

És per això que aquesta formació precisa de les següents places segons especialitat instrumental:

  • Violí
  • Viola
  • Violoncel
  • Contrabaix
  • Oboè
  • Trompeta
  • Trompa
  • Trombó
  • Percussió

Les persones interessades i que compleixin els requisits podran inscriure’s omplint el següent formulari:

https://forms.gle/ZsZ4j1HWTAPzyxt26

El termini d’inscripció conclourà el 1 de Març de 2023 a les 23:59.

La resolució dels resultats es farà pública el dia 5 de Març de 2023.

Les proves d’accés convocades es duran a terme en format audiovisual (s’haurà d’enviar un vídeo prèviament a l’acabament del termini marcat). El vídeo haurà de consistir en tocar els passatges indicats en el document de les bases de forma coherent i seguida, amb les mínimes pauses possibles. 

En aquest projecte es realitzarà una trobada en format “stage” a la casa rural “Can Manxol”, localitzada a Rasquera, els dies 7, 8, 9 i 10 d’Abril de 2023. El cap de setmana anterior, els dies 1 i 2 d’abril es realitzaran els assajos parcials amb professors convidats a l’Auditori Enric Granados. El dia 22 d’Abril també hi haurà assaig a l’Auditori. El concert serà el dia 23 d’Abril a l’Auditori Enric Granados.

Es podran inscriure a optar per les places lliures a la JOP Primavera 2023 persones d’entre 14 i 30 anys amb estudis musicals de nivell mitjà/professional, nivell superior o equivalents, ja siguin cursats en un Conservatori Municipal de Música o en una Escola o Acadèmia de música. Les persones que siguin menors d’edat hauran de fer arribar l’autorització paterna/materna correctament implementada i signada a joponent@gmail.com perquè la seva inscripció sigui vàlida.

Document complert de les bases de participació