Convocatòria de Places Tardor 2022

L’Associació Jove Orquestra de Ponent és una associació juvenil sense ànim de lucre nascuda el 10 de setembre de 2011 de les ganes de fer música que comparteixen joves de les terres de ponent. L’entitat, independent de tota escola o institució, omple un buit que fins ara existia entre l’educació musical i la professionalitat en el nostre territori i en l’àmbit de la música simfònica.

El projecte principal de l’entitat és l’assaig intensiu i preparació de concerts d’una formació musical juvenil i simfònica, la Jove Orquestra de Ponent, sota la batuta del director Antonio Lajara. Durant el projecte de Tardor 2022, la JOP interpretarà les següents obres:

1. Obertura de l’obra “A les costes mediterrànies”, de Jaume Pahïssa.

2. Les obres “Indíbil i Mandoni” i “Pàtria”, d’Enric Morera.

3. “Les Illes Medes”, de Juli Garreta.

4. “Vistes al Mar”, d’Eduard Toldrà.

Totes aquestes obres seran interpretades a l’Auditori Enric Granados de Lleida i altres escenaris de les terres de ponent.

És per això que aquesta formació precisa de les següents places segons especialitat instrumental:

  • Violí
  • Violoncel
  • Contrabaix
  • Flauta
  • Trompeta
  • Trompa
  • Tuba
  • Percussió

Les persones interessades i que compleixin els requisits podran inscriure’s omplint el següent formulari:

https://forms.gle/pRPXDLa3E7Y2Yaqh9

El termini d’inscripció conclourà el 15 d’octubre de 2022 a les 23:59.

La resolució dels resultats es farà pública el dia 16 d’octubre de 2022.

Les proves d’accés convocades es duran a terme en format audiovisual (s’haurà d’enviar un vídeo prèviament a l’acabament del termini marcat). En aquest vídeo s’hauran de tocar els passatges del repertori orquestral del projecte que estaran especificats a la pàgina web www.jop.cat. Les indicacions per realitzar el vídeo les esmentem a continuació:

1. El termini per enviar el video de les proves s’acabarà el dia 15 d’octubre de 2022 a les 23:59. No s’admetran videos fora d’aquest termini.

2. El video s’ha de penjar a Youtube i enviar l’enllaç dins del termini. Es pot posar en mode ocult.

3. El video haurà de consistir en tocar una obra lliure com a mínim de 3 minuts de durada, seguida i sense pausa.

En aquest projecte es realitzarà una trobada en format “stage” a la casa rural “Miravall”, localitzada a Juneda, els dies 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre de 2022 i els concerts confirmats són el dia 1 de desembre a l’acabar l’stage a Miravall en el mateix poble, el dia 5 de novembre a l’Auditori Enric Granados de Lleida i el dia 6 de novembre a Bell – Lloc d’Urgell, tot i que poden sorgir altres concerts prop dels concerts esmentats, tan de temps com de localització.

Es podran inscriure a optar per les places lliures a la JOP Tardor 2022 persones d’entre 14 i 30 anys amb estudis musicals de nivell mitjà/professional, nivell superior o equivalents, ja siguin cursats en un Conservatori Municipal de Música o en una Escola o Acadèmia de música. Les persones que siguin menors d’edat hauran de fer arribar l’autorització paterna/materna correctament implementada i signada a joponent@gmail.com perquè la seva inscripció sigui vàlida.

Document complert de les bases de participació