Agustí López Piñol

Director titular de la Jove Orquestra de Ponent des de la seva fundació l’any 2011, va néixer a Lleida, on va iniciar la seva formació musical a l’Escola de Música Sícoris.

Continua al Conservatori Municipal de Música de Lleida, on obté els títols de professor de Piano i Flauta Travessera amb els professors Jordi Benseny i Elena Sentís respectivament.
Segueix els seus estudis musicals al CSMM de Barcelona on obté els títols de Professor Superior de Solfeig, Direcció d’Orquestra amb Albert Argudo, Direcció de Cors amb Carles Josep Comalada i Composició amb Albert Sardà.  

Més informació

Com a compositor, han estrenat obres seves el Quartet de Barcelona, la Banda Municipal de Lleida i la Coral Sícoris de Lleida.

Ha estat director del Cor Eurídice de Les Borges Blanques, de l’Orquestra de Cambra d’Agramunt, director convidat per l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega i director d’orquestra en el 13è Curs d’Estiu de Tàrrega. Actualment dirigeix també el Cor d’Adults del Conservatori de Música de Lleida, on n’es professor de Llenguatge Musical.

Amb la JOP ha treballat una gran amplitud d’estils i que han abastat música des del Classicisme fins al Segle XX. Ha dirigit l’òpera La Batalla Domèstica de Schubert, concerts simfònic-corals, concerts solistes com l’Emperador i el Triple de Beethoven, el Danzón nº3 de Màrquez per a flauta i guitarra, música de cinema i altres estils seguint la filosofia de la JOP d’atansar el món de la música simfònica als joves de Ponent.