Jove Orquestra de Ponent

Des del seu debut la primavera del 2012, sota la batuta del director Agustí López Piñol, la Jove Orquestra de Ponent (la JOP) ofereix concerts periòdics a l’Auditori Enric Granados de Lleida com a formació resident. 

També actua puntualment en altres municipis de la província i ha arribat a tocar al Palau de la Música Catalana a Barcelona o poblacions de fora del territori català.

La JOP ha presentat repertoris molt variats, des de concerts totalment clàssics a música de cinema, passant per música llatinoamericana, concerts per a solistes o òpera. Cors, dansaires, cantants, solistes i fins i tot escenografies han compartit escenari amb l’orquestra. 

El repte de la JOP és seguir reinventant-se per no perdre la confiança que s’ha guanyat entre la població de Ponent, sobretot la més jove. Un exemple de la constant fluïdesa i renovació de l’orquestra és el concurs per a directors titulars que va esdevenir durant el curs 2017/2018, resultant amb Antonio Lajara com a nou director titular de l’orquestra.